T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞIRNAK / CİZRE - Cizre Halk Eğitimi Merkezi

OKUMA - YAZMA SEFERBERLİĞİ DEVAM EDİYOR...

Okumanın, yaşı yoktur❗

Okuma - Yazma Bilmeyen Kalmasın ✏️ 

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin, himayelerinde başlatılan Okuma Yazma Seferbeliği bu sene de devam ediyor.

Okuma-Yazma Kurslarımız Zorunlu ilköğretim çağında dışında bulunan ve okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımız için Halk Eğitimi Merkezleri bünyesinde okuma-yazma kursları düzenlenmektedir. 

15-10-2021

I. KADEME OKUMA-YAZMA KURSU: Bu kursta "Yetişkinler İçin I. Kademe Eğitimi Programı" uygulanır. Programın süresi 160 saattir. Programa katılanların öğrenme durumlarına göre bu süre uzatılabilir. I. Kademe Okuma-Yazma Kursları halk eğitimi merkezlerine bağlı olarak uygun görülen her yerde açılabilir. Katılan yetişkinlere okuma ve alıştırma kitapları ücretsiz olarak verilmektedir. Kurslara katılmak için en yakın halk eğitimi merkezi veya en yakın bir eğitim kurumuna başvuru yeterlidir. Kurs açılması için katılımcı sayısı şartı yoktur. I. Kademe Okuma-Yazma Kursunu başarı ile bitiren yetişkinlere "Okuryazarlık Belgesi" düzenlenmektedir. Kendi kendine ya da değişik yöntemlerle okuma yazma öğrenenler, halk eğitimi merkezlerine başvurdukları takdirde sınava alınırlar, sınavda başarılı olanlara "Okuryazarlık Belgesi" verilmektedir. Okuryazarlık Belgesi'ne sahip olanlar II. kademe kurslarına katılmaya hak kazanırlar.

II. KADEME EĞİTİMİ KURSU: Bu kursta Yetişkinler İçin İkinci Kademe Eğitimi Programı uygulanır. Program süresi 220 saattir. Bu programı tamamlayan yetişkinler ilköğretim programının ilk beş yılına denk bilgi ve beceri kazanırlar. Yetişkinler için ikinci kademe eğitimi kursları için katılımcı sayısı şartı yoktur. Başvurular halk eğitimi merkezlerine yapılır. Bu kursları başarı ile bitirenlere "Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi" verilir. Bu belge ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayılır. Bu belgeye sahip olanlar Açık İlköğretim Okulunun altıncı sınıfına kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

 

 

 

1. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI

Yeni Alınan Karar Gereği ihtiyaç duyulan her hafta uygun görülen gün içerisinde seviye tespit sınavı yapılabilmektedir.

Sınav İçin Gerekli Evraklar:

1-Nüfus kimlik cüzdanınızın aslı ve bir fotokopisi

(Yanınızda kurşun kalem ve silgi getiriniz)

 

Okuma-Yazma   Sınavına Kayıt İçin Gerekli Olan Evraklar:

1- Okur-Yazarlık Belgesi veya ilkokul 3. veya 4. sınıftan ayrıldığınıza   dair öğrenim belgesi

2- Kimlik fotokopisi

3- Kayıt dilekçesi

NOT: Okuma-yazma sınavlarına katılabilmeniz için kurumumuza başvurup kayıt   işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

I. KADEME   OKUR-YAZARLIK SEVİYE TESPİT SINAVI:

Hiç okula   gidememiş ancak kendi kendine okuma-yazmayı öğrenmiş vatandaşlarımız bu   sınava girerek okur-yazarlık belgesi alabilmektedirler. I.Kademe   Okur-yazarlık Sınavı vatandaşlarımızın başvurusu üzerine hafta içerisinde uygun görülen her gün  yapılabilmektedir.

I. Kademe   Okur-yazarlık Sınavına Kayıt İçin Gerekli Evraklar: 

1- Kimlik fotokopisi 

2- Kayıt dilekçesi

2. KADEME SEVİYE TESPİT SINAVLARI

Sınavlar 4 dersten 1 günde yapılır.

1. Gün: Türkçe - Fen ve Teknoloji - Sosyal Bilgiler- Matematik

15-10-2021

15-10-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2021 - Güncelleme: 15.10.2021 14:35 - Görüntülenme: 761
  Beğen | 4  kişi beğendi