Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları kapsamında ilçemizde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hükümet Konağı önünde, çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından saat 18.30'da 15 Temmuz kavşağından, Dicle Nehri'nin iki yakasını birleştiren İsmail Ebul-İz El Cezeri Asma Köprüsü'ne kadar "Cumhuriyet Yürüyüşü"yapıldı. Asma köprüsündeki havai fişek gösterisi ise gökyüzünü renk cümbüşüne dönüştürerek vatandaşlara görsel bir şölen sunuldu. #CumhuriyetinYüzüncüYılı #TürkiyeYüzyılı

Eyl

Cizre Halk Eğitimi Merkezimizde 2023 - 2024 Eğitim-Öğretim yılında görevlendirilmek için başvuru yapan usta öğreticilere ait GEÇİCİ sıralama listesi belli oldu.

Değerli Usta Öğretici Adayımız;

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Müdürlüğümüz bünyesinde Ücretli Usta Öğretici olarak görev almak isteyenlerin başvuruları ve evrak yüklemeleri 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-yaygın sistemi üzerinden online olarak yapılacaktır. Önceki yıllarda yapılan başvurularda adaylar tarafından birçok hata yapılmış ve mağduriyetler yaşanmıştır. Bundan dolayı süreç hakkında yapılan uyarı ve açıklamaları okumanız menfaatinize olacaktır.

Yeni başvuru döneminin hayırlı olmasını temenni ederiz.

Tem

1 -7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası açılış programı, Valimiz Sayın Osman Bilgin ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Mirza Çazım’ın katılımlarıyla gerçekleşti.

Tem

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" Cizre Raz ê Mir Parkı'nda düzenlenen programla kutlanmaya başlandı.

Kas

Aile Okulu Eğitimlerimiz Devam Ediyor... Her biri birer anne birer baba olan ve aile olan Usta Öğreticilerimiz, Aile Okulu Eğitimlerinde bir araya geldi. Psikolojik Danışman Timuçin Sesli, Cizre Belediyesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Konferans Salonu'nda, aile yapısının olası risklere karşı daha korunaklı hale getirilmesi amacıyla toplamda 180 Usta Öğreticimize eğitim verdi. Eğitimleri ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüz Reşit Sevgi ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüztarafından yürütülen Aile Okulu Projesi'ni önemsediklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Aile Okulu eğitiminde emeği geçen Psikolojik Danışman Timuçin Sesli'ye teşekkür ederiz.

Kas

Cizre Halk Eğitimi Merkezi olarak Cizre Eğitimde Başarıyı İzleme Artırma ve Rehberlik (CEBİR) projesi kapsamında "Kursiyerlerden Usta Öğreticime Mektup" konulu mektup yarışması düzenliyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmaya başvurular 19 Kasım 2022 tarihine kadar devam edecek. Yarışma kapsamında kursiyerlerin Usta Öğreticilerine olan duygu ve düşüncelerini bir mektupla ifade edereköğretmenlik mesleğini "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" penceresinden yansıtacak. Yarışmamıza her yaştan kursiyerlerimiz katılabilir.

Eyl

Ücretli Kadrosuz Usta Öğretici İş Ve İşlemleri Tamamlandı.

1-31 Ağustos tarihleri arasında 2022-2023 eğitim öğretim yılı için kurslarımızda ihtiyaç halinde görev verilecek usta öğretici başvuru sürecimiz tamamlandı.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Cizre Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde açılan okuma yazmakurslarımızda

183 erkek, 633 kadın olmak üzere toplamda 836vatandaşımız Hayat Boyu Öğrenme Kapsamında yeniden eğitim hayatıyla buluştu.

Eyl

Cizre Halk Eğitimi Merkezimizde 2022 - 2023 Eğitim-Öğretim yılında görevlendirilmek için başvuru yapan usta öğreticilere ait GEÇİCİ sıralama listesi belli oldu.

*** İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu ***

Toplam 200 kursiyere iş sağlığı ve güvenliği eğitim sertifikası sağlayan iş sağlığı ve güvenliği kursumuz aktif olarak devam etmektedir.

Başta tüm öğretmenlerimiz, Usta Öğreticilerimiz ile idarecilerimize İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri verildi.

Ayrıca bu kursu almak isteyen tüm resmi ve özel kurum personellerine ve vatandaşlarımıza İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri verilmektedir.

İş güvenliği uzmanı olan kurs öğretmenimiz Elif İMRAĞ' a emeklerinden dolayı teşekkür eder, kursiyerlerine başarılar dileriz.

*** Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri ***

Dağkapı Aile Destek Merkezi ile Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencilerine ve vatandaşlarımıza Bağımlılıkla Mücadele Eğitimleri veridi. Eğitimlerimiz sürekli devam etmektedir...
Emeklerinden dolayı Öğretmenimiz Abit SAVDA 'ya teşekkür ederiz.

Ağu

Sağlıklı bir hayat için yaşamın her anında uygulanması ve uyulması gereken sağlık kuralları hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır.

Sağlıklı yaşam için sağlıklı ve temiz bir yaşam sürdürmenin öneminin anlatıldığı Hijyen Eğitimimiz kurumlarda temizlik işlerinde çalışan personellere verildi.

Yine sağlıklı bir yaşam için Yediden Yetmişe herkes için spor anlayışıyla "Sportif Kurslarımız" yazın da devam ediyor.